アベル・モリナ・イニエスタ

ニュース

アベルモリナ, 結婚弁護士: 出版物

9月5日日曜日に発行されたプレスで記事を共有します.

https://www.naciodigital.cat/santcugat/opinio/23546/suspens-familia-covid-19

L´any passat, en ple confinament com a advocat matrimonialista vaig aconsellar en una entrevista a un canal de televisió: Parleu, medieu entre vosaltres…”.

M’adreçava a tots aquells que, divorciats o no, tenen un règim de visites amb els seus fills o una guarda compartida i no sabien com tractar, combinar aquestes visites i alternar la guarda (custòdia fora del dret civil de Catalunya) amb el risc de Covid19 per a la salut dels més petits i dels adults.

Vaig pensar que després dels mesos de confinament del 2020, amb tribunals inoperants per a la majoria d’assumptes i no urgents, i el que portem del 2021 tots hauríem tret lliçons constructives. I que davant les onades vàries, brots, rebrots i angoixa aquestparlem hauria estat un bon antídot o almenys un bon after sun per llimar desavineces.

Doncs no. No s’ha aprèso no del tot.  Ni a finals de l’estiu del 20 ni d’aquest 2021.

Durant aquest agost es va posar en contacte amb mi una amistat molt angoixada. Em va informar d´una situació quasi calcada a una altre de l´estiu del 2020. Que la seva ex li havia dit que dels 15 dies de vacances que la filla de 17 anys estaria de vacances, aniria cap al Cantàbric, a una zona concreta amb la més alta incidència d´ aquesta cinquena onada.
Un déjà vu…
La trucant em va especificar que la ex estava vacunada i que durant aquells dies farien ruta.

Li vaig dir el que sempre dic:

Parleu entre vosaltres perquè no us esteu escoltant. Us sentiu però no us escolteu.

No necessiteu un advocat i menys haver d´anar al jutjats. Parleu, si us plau”.

Vaig aconsellar a aquesta amistat de no negar-se a deixar que la menor, gairebé a les portes de la majoria d’edat, a que anés de vacances per molt objectivament que sigui a la destinació seleccionada de molt alta incidència. Una crida a la responsabilitat i a la prudència.

アベル・モリナ・イニエスタ, 結婚弁護士, 離婚, テラス
Publicat a Naciondigital Sant Cugat, Sabadell i Terrassa el diumenge 5 de Setembre


Com a advocat de familia al llarg de més de 23 anys d´exercici, sempre, reitero que no es pot pretendre anar als tribunals per resoldre amb urgencia qualsevol desacord d’opinió. S’ha d’aplicar la lògica. Exposem-la d’una manera cordial. Detallem els nostres arguments i acompanyem-los amb fets que avalin les nostres pors, discrepàncies com en el cas real exposat. Siguem empàtics, assertius i busquem el moment més tranquil per evitar la tempesta judicial. I si es tracta d’una conversa fora de whatsapp, xats hiperabreujats, àudios. . . millor.
Parlin, no escriguin tant. Utiltzin el móbil per parlar no només per escriure!.

Afrontem en els propers mesos de tardor 2021 la incògnita de què passarà amb la pandèmia, si les xifres tornaran a pujar, vacunats o no, o noves onades, variants i si hi haurà retallades, nous tocs de queda . . . I tornaran a sorgir les mateixes preguntes.

No deixis sortir el hij@ a la nit, que sí que el deixo…” .

I es creuaran amenaces a les xarxes No et deixo anar amb els nens… ets molt permissiu.

O pitjor encara… anirem al Jutjat si no estem d´acord en posar o no posar la vacuna al nostre fill/a?. No si us plau. Un altre cop davant les mateixes pedres al camí. No aprenem…

Cal recordar que ja fa un any, el 31 de juliol de 2020, a Catalunya es va donar el suport definitiu a la sessió de mediació prèvia obligatòria. La Llei 9/2020, de 31 de juliol.
S’ha de demostrar davant del jutge que abans d’arribar al jutjat per resoldre qüestions com la explicada, les parts han intentat parlar, aproximar posicions.

Repeteixo, parlin, amb una P majúscula. Si llavors les parts no volen mediar per la raó que considerin a bé, o si al final es trenca l’entesa, l’assumpte se seguirà davant del jutge.

És trist haver de forçar-lo, però és benvingut que s’imposi la gestió mediada d’un conflicte. I deixar de banda l’expressió chulesca ens veiem als tribunals”, “et denunciaré, demandaré…”.

I si no és possible tenir un diàleg tranquil entre vostès, parlin amb el seu advocat/a, i ell/a canalitzarà les seves peticions ajustades amb el marc legal, a l´abast de la patria potestat, al règim de guarda que tinguin…

__

アベル・モリナ・イニエスタ, それは結婚弁護士テラサ弁護士会会員.

アベルモリーナ弁護士 & Assoc. – Miembro de la Sociedad Catalana de Abogados de Familia (SCAF) – Especializado en Matrimonial – Penal – Accidentes de tráfico (negocio.site)

メディエーター a法務省によるクレジット, ミゲルデセルバンテスヨーロッパ大学とインターナショナルスクールオブメディエーション (EIM).

会員番号. 482 de laSCAF, 家族弁護士のカタロニア協会.

モリーナイニエスタ, アベル (scaf.cat)http://scaf.cat/index.php?option = com_qcontacts&ビュー=連絡先&id=446%3Aabelmolina&catid=48%3Aterrassa&Itemid = 73

会員番号. 102 deAIJUDEFA, Assoc. 家族法ジュリストインターナショナル:

AIJUDEFA-家族法法学者の国際協会

Y 専門弁護士 家族と人権の 欧州評議会, プログラム 助けて.

その他のニュース

アベル・モリナ・イニエスタ

離婚・男女問題、交通事故に関するスペシャリスト